Ocolul Pământului


Muzeul Hărților și Artelier D invită școlarii la un nou modul al programului online de geografie culturală HĂRȚI ȘI CĂRȚI, dedicat explorării Pământului, numit ”Ocolul Pământului”.

Oare în cât timp am face azi Ocolul Pământului? Lui Phileas Fogg și Passepartout, celebrele personaje ale lui Jules Verne, le-au fost necesare 80 zile. Oare cu ce obstacole ne-am confrunta azi pe traseul parcurs de cei doi aventurieri la 1872?

În acest cadru tematic, propunem școlarilor de 6-10 ani să învețe despre lumea secolului al XIX-lea și moștenirea ei, prin intermediul unor simboluri culturale și al unor hărți de epocă, din colecția Muzeului Hărților. Vom analiza fragmente din romanul lui Jules Verne, ”Ocolul Pământului în optzeci de zile”,  de asemenea, vom propune soluții unor probleme globale de azi.

Programul este conceput în 5 părți, corespunzătoare traseului lui Phileas Fogg și Passepartout, prin Europa, Asia și America de Nord. In fiecare lună, din ianuarie până în mai, analizăm un capitol din carte și  locul de pe hartă corespunzător.

Sâmbătă 23 ianuarie, ora 11 atelierul este despre Londra și presa britanică, ieri și azi. Comentăm fragmente din primele capitole. Dezbatem soluții de energie alternativă.

Durata: 80 minute. De la 11 la 11:40, pauză 10 minute, 11:50-12:30.

Taxa: 30 lei/copil.

Plata se face în avans. După confirmare, se transmit linkurile Zoom.


Alte detalii și rezervări:  Ocolul Pământului

Vă așteptăm cu drag!

Galerie