Creanga prin lupa


Pentru a veni în ajutorul școlarilor, care au de studiat fragmente din Amintiri din copilărie, de Ion Creangă, vă propunem programul CREANGĂ PRIN LUPĂ, 4 lecturi repovestite și comentate prin lupa timpului nostru. Lupa noastră simbolică transformă stilul arhaic de sec XIX într-unul modern și ne ajută să înțelegem nu doar limba lui Creangă, ci și lumea de atunci, la care nu mai avem acces.

Vom vorbi despre preocupările și jocurile copiilor de acum două secole. Pe bază de hărți, desene, fotografii și muzică,  copiii vor lua parte la reconstituirea unei lumi, așa cum ar călători printr-un muzeu al copilăriei.

Programul conține

lectură filmată și comentată de 10 minute, pe un canal YouTube special creat, accesibil pe bază de înscriere,

-urmată de o sesiune live de 30 minute pe platforma Zoom, în 3 și 16 mai, ora 10

– cât și fișe de resurse pentru explorarea mai departe a conținutului, prin Google doc.

Sesiunea din 16 mai are același conținut cu cea din 3 mai.

Amintiri de primăvară, 3 mai și 16 mai, ora 10

La modulul Amintiri de primăvară, Daniela Mișcov povestește, în limba de azi, o amintire celebră de-a lui Creangă, La cireșe, și una mai puțin cunoscută-Fuga cu pluta, după episodul Caprele Irinucăi.

Repovestim întâmplarea La cireșe, ca să înțelegem de ce a mers Nică la cireșe.  Ne punem în pielea lui și încercăm să găsim o ieșire.  Apoi facem un exercițiu creativ și compunem un alt final.

Rezervarea se face prin completarea formularului de pe site și este confirmată pe email după achitarea onorariului de 25 lei.

Număr maxim de 7 participanți/sesiune.

Detalii și rezervări: https://artelierd.wordpress.com/2020/04/28/creanga-prin-lupa/

 

Vă așteptăm cu drag!

Galerie