Targul international de carte pentru copii BOOKerini – editia a II-a


Dragi parinti,

Am marea bucurie sa va anunt ca in perioada 17-20 octombrie la Biblioteca Nationala a Romaniei are loc cea de-a II-a editie a targului international de carte pentru copii BOOKerini, un proiect construit cu multa pasiune si in jurul caruia am adunat mult entuziasm din partea celor mai indragiti autori si ilustratori de carte pentru copii, editori si operatori culturali.

Pentru ca stim cat de important este pentru noi, parintii, ca lectura sa ramana una dintre pasiunile principale ale copiilor nostri, am gandit un eveniment cu mare respect pentru copii si cu multa bucurie si dragoste pentru povesti.
Ii asteptam (si pe dumneavoastra alaturi de ei) intr-o Calatorie in lumea cartilor pentru copii, care se va intinde pe parcursul a patru zile pline de activitati cat mai atractive, menite sa-i impresioneze, sa-i farmece, sa-i apropie de minunata lume a povestilor: intalniri cu autorii si ilustratorii preferati, ateliere creative realizate chiar de autori si ilustratori, lansari de carte, urmate de sesiuni de autografe, sesiuni de live-drawing cu cativa ilustratori.

Nu vor lipsi nici expozitiile interactive, unele dintre ele care utilizeaza noile tehnologii digitale, altele care imbina mai multe arte, precum si un Concurs adresat copiilor cu varsta intre 5-15 ani si despre care gasiti detalii in attachment. Ne-am bucura mult ca ”vocea” lor sa fie auzita si-i incurajam sa participe atat la concurs, cat si la discutiile cu autorii, sa nu le lipseasca curiozitatea si curajul in a pune intrebari si a-si exprima opiniiile personale in privinta lecturii.

Am pregatit si pentru dumneavoastra cateva activitati si discutii in tandem cu autori romani si invitati din Franta, Grecia si Suedia, dar va incurajam sa participati si la discutiile si lansarile de carte si, de ce nu, sa cititi alaturi de copii in locurile de citit gandite special pentru a va bucura de lectura (corturi de lectura, pernute/fotolii confortabile).

Intrarea este gratuita, la fel si participarea la ateliere, insa vom fi conditionati de spatiu si de numarul optim cu care se pot realiza unele ateliere, de aceea este obligatorie rezervarea locului.

Va invitam, asadar, sa parcurgeti pe indelete programul si sa faceti rezervari din timp la activitatile care prezinta interes pentru copii. Atasez si programul.

Va asteptam cu multa bucurie sa ”devoram” impreuna cartile bune! 🙂
Valentina Bacu

Valentina Bâcu
Manager proiect BOOKerini
Tel: 0742 011 027
https://www.facebook.com/BOOKerini/
www.lunadinmansarda.ro

program BOOKerini_activitati .docx

Galerie