Povestea Marii Uniri și a Primului Război Mondial


Povestea Marii Uniri și a Primului Război Mondial – spectacol live de teatru interactiv pentru copii

Luni, 26 noiembrie, de la ora 19:00, la Teatru la Cinema din Plaza Romania (Movieplex Cinema, sala 9)

Rezervări pe http://www.teatrulacinema.ro

cover_FB_marea_unire.jpg

Vă invităm la premiera oficială a acestui spectacol de teatru interactiv, potrivit pentru întreaga familie. Intrarea este liberă, iar accesul în sală se face doar în baza rezervării! Vă rugăm să aveți în vedere faptul că o persoană poate rezerva maxim 5 locuri.

”Din cele mai vechi timpuri poporul român a avut o singură mare dorință: sa fie unit!

Fericiţi au fost românii de la 1 Decembrie 1918, căci prin ei istoria a săvârșit actul măreț al Unirii tuturor românilor într-un singur stat şi prea fericiţi suntem noi azi, că destinul ne-a adus domnia unui Rege mare, care a înțeles chemarea sfântă a istoriei … Regele Ferdinand!

Și alături de personaje precum Regele Carol, Mihail Kogalniceanu, Regele Ferdinad, Regina Maria sau Ecaterina Teodoroiu, vom privi cu toții la dorințele, frământările, dar mai ales dârzenia si vitejia poporului român, care și-a dobândit independența si unitatea, în urma celui mai greu război, Primul Război Mondial, la care am participat activ din 1916. Chiar Regina Maria, alături de Regele Ferdinand ne vor “povesti” câteva fragmente de pe front.

Un spectacol emoționant, din care nu vor lipsi cântecele vremurilor, precum: Zece mai, Imnul Regalității, Treceți Batalioane, Imnul României etc. si nici celebra bătaie cu flori care marchează atât de frumos Ziua de 10 Mai. Un spectacol menit să îi apropie si pe cei mici, la 100 de ani de la Marea Unire, de partea umană a personajelor istorice.

Un spectacol despre un trecut care e încă atât de prezent!’’

Durata: 45 de minute

 

Galerie