Divanul cu povești


divanul cover

Atelier creativ pentru copii de  3-10 ani, la Muzeul  Minovici

Sâmbătă 10 noiembrie, ora 11.00

Explorăm interactiv și creativ vechi tradiții, precum creșterea oilor, torsul lânii, țesutul la război, producția hainelor din lână. Povestim despre un patrimoniu care definește România și care este o parte din identitatea noastră culturală.

Programul creativ de educație culturală DIVANUL CU POVEȘTI, realizat de Asociația Artelier D și Muzeului Municipiului București, la Muzeul de Artă Populară dr Nicolae Minovici (str Nicolae Minovici nr.1, lângă Gara Băneasa), propune o incursiune culturală în universul  produselor și materialelor  textile din patrimoniul Muzeului. Explorăm senzorial și creativ lâna, cânepa și inul; descoperim  sensurile cuvântului ”divan” și ale obiceiurilor constituite în jurul său; comentăm zicători și proverbe, dezlegăm ghicitori despre haine și plante textile.

Apoi luăm parte la un spectacol de teatru de păpuși, după Ion Creangă și Ion Istrati, având ca temă prostia și creativitatea, hărnicia și lenea.

Activitatea este compusă din trei părți: traseu cu indicii în muzeu, spectacol de teatru și realizarea unor creații cu fire textile.

Programul se adresează atât familiilor, cât și grupurilor organizate, fiind recomandat pentru categoriile de vârstă 3-10 ani.

Taxa: 10 lei.

Copiii pot participa doar însoțiți.

Durata: 1 oră și jumătate

Locuri:  mai sunt 4 locuri disponibile

Rezervări: www.artelierd.wordpress.com

 

Galerie