Arghezi, iubitorul de artă plastică


Arghezi, iubitorul de artă plastică –program pentru familii cu copii (6-12 ani)

Dragi prieteni,

Mulțumim celor care au fost deja la acest program și ne bucurăm de reacțiile pline de entuziasm pe care le-am primit!

Pe cei care încă nu au venit să-l cunoască pe Arghezi colecționarul și criticul de artă, îi așteptăm cu drag în următoarele două week-end-uri!

Vă invităm la Casa Memorială Tudor Arghezi-Mărțișor, să-l întâlnim împreună pe ”Arghezi, iubitorul de artă plastică”. Vom cunoaște colecția de tablouri de la Mărțișor, într-un stil jucăuș. Participanții vor primi câte un set de imagini conținând detalii din anumite tablouri pe care trebuie să le recunoască. Părinții vor fi cei care îi vor îndemna pe copii să descopere cât mai multe lucruri legate de fiecare tablou.

Identificarea tuturor lucrărilor va duce la descoperirea unor cuvinte care, puse cap la cap, dezvăluie câteva versuri argheziene.

În final, copiii colorează și înrămează un mic portret al scriitorului ”gazdă”.

Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, ora 11.00

Duminică, 18 noiembrie 2018, ora 11.00

Programul durează cca 60-70 de minute, iar înscrierile (și confirmările) se fac pe adresa ateliere.literare(muzeograf Dorothea Nicolescu).

Prima parte a programului se desfășoară în casa memorială. Taxa percepută este în valoare de 5 lei/participant (adult sau copil). Pentru vizitarea separată a Casei, după terminarea programului, dacă doriți să o vedeți mai pe îndelete, biletul este de 2 lei/copil, 4 lei/adult și 6 lei/familie sau grup – ghidajul.

Vă așteptăm cu drag!

Dorothea Nicolescu

0724883343

Galerie