Tabăra KaleidosCopil pentru copii și părinți


Tabara_KaleidosCopil2018_copii-parinti_site2 (1)

Te-ai întrebat vreodată cât de frumos poți crește în relație cu copilul tău?
Când a fost ultima oară când ai petrecut mai mult de 40 de minute dedicate doar unei activități alături de el?

În cadrul taberei KaleidosCopil pentru copii și părinți, veți participa la activități care vă vor ajuta să vă dezvoltați percepția și modul de gândire. Veți învăța prin joc să observați și, din observatori, să deveniți participanți activi .

Iată ce propunem noi, în continuarea gândului, pentru tine și pentru micuțul tău: tabăra KaleidosCopil, tabăra în care încurajăm, prin joc și experiențe, ca autocunoașterea, înțelegerea, sinceritatea, curiozitatea, răbdarea, dialogul să devină motoare ale vieților voastre.

Tabăra va fi organizată în 3 perioade diferite și anume: între 7 – 10 Iulie, 21 – 24 Iulie și 1 – 4 Septembrie, la Moieciu de Sus și se adresează copiilor cu vârste între 5 și 12 ani și părinților acestora.

Tabăra este compusă din ateliere practice și experiențiale, documentare educaționale și alte activități creative, iar voi vă veți putea alege la ce doriți să participați.

DE CE SE NUMEȘTE AȘA?

Kaleidoscope + Copil = KaleidosCopil.
Caleidoscopul, una dintre jucăriile fascinante ale copilăriei fiecăruia dintre noi, este un instrument optic, alcătuit dintr-un tub care are in interior 3 oglinzi dispuse cilindric, astfel încât mici piese viu colorate să formeze diferite imagini simetrice, prin rotirea cilindrului.
 
Acest instrument ne reamintește un lucru esențial, faptul că lumea este alcătuită din fragmente asemănătoare, care tind să aibă același scop, acela de a forma un intreg.
 
Am numit tabăra noastra astfel, pentru că vrem să scoatem în evidență importanța pe care o au legăturile dintre noi oameni în relație cu ceea ce definim ca fiind umanitate.

CE ÎNVĂȚAȚI DACĂ VENIȚI ÎN TABĂRĂ?

Învățați să observați totul ca întreg și ca fragment, să vă puneți întrebări, să investigați ceea ce știți deja și ceea ce nu știți. Acest lucru poate rezulta în găsirea poziției sociale prin siguranța că există întelegerea sinelui și sinceritatea cu care sunt abordate grupurile.

De asemenea, învățați sisteme de valori, să vă exprime verbal și non-verbal în relație, să comunicați cu blândețe și să lucrați în echipă, să dăruiți, să împărțiți, să vă exprimați liber, fără prejudecăți, să coexistați într-un context tolerant și relaxant, să fiți curioși, să vă ascultați vocea interioară, să vă exprimați creativitatea și personalitatea, să fiți voi înșivă, să vă cunoașteți mai bine reciproc.

CE ESTE UNIC ÎN TABĂRA NOASTRĂ?

Fiecare facilitator va avea sub observație câte doi copii, ceea ce înseamnă mai multă atenție, implicare și interes acordat fiecărui copil în parte. Așadar, copilului nu-i va lipsi nimic, mai ales atunci când nu sunteți fizic lângă el.

În tabără, va exista un atelier unic adresat părinților. Acesta este sub forma unor dezbateri pe teme legate de educație și de societatea actuală, aflată într-o continuă schimbare.
Vom discuta despre rădăcinile problemelor psihologice, identifica soluții și uita la lucrurile ce pot determina anumite comportamente nesănătoase, atât ale tale, cât și ale copilului tău.

CARE ESTE SCOPUL TABEREI?

Împuternicirea experienței individuale prin prezentarea uneltelor grupului și individului (atenție, obiectivitate, întrebări, curiozitate, scepticism, verificare, cooperare, necesitate, dialog, răbdare, micro-macro, geometrie, limbaj, mecanica corpului, mecanica minții) și adaptabilitatea la situații noi.

DE CE SĂ VENIȚI ÎN TABĂRĂ?

Veți descoperi lucrurile care vă plac, vă veți cunoaște mai bine, veți obține mai multă încredere în voi.
Testând diverse activități, vă puteți da seama de calitățile și interesele voastre, comune sau nu.
Veți realiza că fiecare dintre noi avem anumite nevoi și limite pe care ajungem să le acceptăm, dar putem învăța să le depășim.
Veți avea parte de susținere, înțelegere, împuternicirea propriei experiențe, descoperirea darurilor interioare.
Verbalizăm darurile interioare.
Învățați să vă adaptați la diverse situații.
Învățați să vă integrați și să știți că puteți să fiți cu noi așa cum gândiți și credeți.
Veți afla despre valori sănătoase și veți avea posibilitatea de a vă găsi propriile valori.

CE NE PROPUNEM ÎN ACEASTĂ TABĂRĂ?

Vrem să aducem la suprafaţă, prin activități practice, SISTEMELE DE VALORI care vă fac să vă simțiți împliniți și bucuroși că trăiți și să le înlăturăm pe cele care conduc către diverse tipuri de critică, moduri de a minţi și de a vă simţi alienați în prezenţa altor oameni.

Știm că inteligența este diversă, dinamică și distinctă, astfel, pasul următor este să regândim educația și să înțelegem fundamental cu ce suntem de ajutor și cum putem face tot ceea ce facem, astfel încât să ajungem la un echilibru între/cu noi.
Vrem să activăm lumina din înăuntru, nu să arătăm cu degetul pe unde să te duci. Nu ține de noi ce vei ajunge, ceea ce ține de noi este să te activăm să ai un drum profund.

CUM ARATĂ PROGRAMUL?

Ateliere practice și experiențiale: Ateliere practice și experiențiale: Origami – Modele din hârtie, Bune Maniere – Te rog și Mulțumesc, Teatru – Emoții, Dicție, Exprimare și Improvizație și Storytelling – Ne povestim imaginația.
Documentare educaționale: Despre percepție, Necesitatea întrebărilor. În fiecare zi, după prânz, părinții vor lua parte la Seminarul ”Rădăcinile problemelor psihologice.
Alte activități creative: Treasure Hunt și Drumeție în natură.
Program de seară: Filme și Animații Educaționale, Board Games.
KaleidosCopil
CUM NE ÎNSCRIEM?

Înscrierea se face în formularul din dreapta.

După înscriere, vă vom contacta pentru confirmarea participării în cadrul taberei, care se realizează prin achitarea unui avans de 500 de RON până la data de 25 Iunie 2018.
Numărul de locuri este limitat la minimum 7 copii și părinți și maximum 14 copii și părinți.

COSTURI?

1.650 de RON / copil și părinte. Costul include materialele necesare realizării activităților, cazarea pe toată durata celor 4 zile, 3 mese și gustări sănătoase pe zi, facilitatorii experiențelor de învățare.

TRANSPORTUL?

Variante recomandate:
1. Veniți cu mașina proprie.
2. Veniți cu un alt copil și părinte cu mașina și împărțiți costurile de transport.
Nu asigurăm transportul decât dacă ne strângem suficienți pentru a înschiria un microbuz/maxi-taxi.

Aici poți vedea mai multe imagini din 2016. 🙂

VENIȚI SĂ NE CUNOAȘTEȚI!

Te așteptăm pe Barbu Delavrancea, Nr. 15, ca să ne cunoști și să ne adresezi întrebările pe care le ai. Te rugăm să ne suni sau să ne scrii înainte de a veni pentru a te asigura că suntem la sediu când poți ajunge pe la noi.

ÎNTREBĂRI ȘI INFORMAȚII SUPLIMENTARE?

Vă stăm oricând la dispoziție la 0747991112 sau contact@playouth.ro, așa că, nu ezitați să ne contactați.


PlaYouth s-a născut din dorinţa de a aduce joaca şi bucuria în educaţia copiilor, dar și de a crea o legătură mai puternică între aceștia și părinţii lor.
Îi încurajăm să-şi dezvolte sănătos relaţia părinte-copil.
De asemenea, construim o comunitate sănătoasă care încurajează creşterea armonioasă şi formarea echilibrată a copiilor şi a relaţiei lor cu părinţii.
Vrem să schimbăm modul în care copiii își descoperă pasiunile, interacționează între ei și învață lucruri noi.

Noi suntem aici să te încurajăm și să ne sporim creativitatea, să creștem frumos, împreună.

Galerie