Atelier de arte expresive pentru copii și părinți – 31 martie


Dragi copii și părinți, sâmbătă, 31 martie, de la ora 10:30, vă invit la un atelier de arte expresive pentru familii, iar tema pe care o propun pentru această întâlnire este: Recunoștința – darul care ne îmbogățește viața.

Ne vom bucura împreună de o scurtă poveste cu tâlc pe tema recunoștinței, urmată de o sesiune de lucru expresiv prin tehnica colajului (decorare de cutii din carton). De asemenea, vom avea jocuri de mișcare și ritm inspirate din Mandala Yoga și din Gimnastica Bothmer (practicată în sistemul de învățământ alternativ Waldorf).

Număr de participanți la atelier: 7 familii cu copii cu vârste de 5-9 ani

Durată: 75-80 de minute.

Atelierul este dedicat familiilor care au nevoie de re-conectare sufletească și de timp petrecut împreună într-o activitate cu sens mai profund decât o activitate exclusiv recreativă.

Teme de lucru: starea de prezență, percepția propriul corp și a spațiului înconjurător, observare, ascultare, introspecție, curiozitate, memorie senzorială, memorie emoțională, flexibilitate, imaginație, creativitate, expresia de sine prin mijloace artistice, dezvoltarea intuiției, deschidere către ceilalți, empatie, (re)conectare.

Obiectivul principal constă în explorarea, dezvoltarea și armonizarea forțelor sufletești de creație: gândire, simțire și voință.

Contribuția pentru participare: 45 de lei pentru o pereche părinte-copil sau 65 de lei pentru o familie – doi părinți și un copil sau doi.

Locația atelierului: București, str. Cezar Bolliac nr. 42 (zona Piața Alba Iulia)

Pentru informații suplimentare: copilariefericita(a)yahoo.com

Participarea la atelier se face EXCLUSIV pe baza unei înscrieri: http://bit.ly/2HVZ4H8


Recunoştinţa este o forţă miraculoasă, precum un magnet magic, care generează şi atrage mult mai mult decât ai primit deja. Este ca o energie vie, ea îţi luminează calea pentru ca tu să devii mult mai mult decât ai experimentat deja!” – Louise Hay

Capacitatea noastră de a aprecia darurile pe care deja le avem este esenţială pentru pacea noastră emoţională şi spirituală. Recunoştinţa schimbă felul în care percepem viaţa şi pe noi înşine. Adesea aprecierea lucrurilor din viața noastră începe să se manifeste atunci când ceva se pierde sau dispare, temporar sau definitiv.

Recunoştinţa are puterea să transforme lucrurile simple în lucruri sacre. Apă curată de băut, hrană proaspătă, un acoperiş deasupra capului, un corp sănătos, un zâmbet al cuiva drag, o îmbrățișare, o carte care inspiră, un film care binedispune, familia și prietenii – sunt tot atâtea motive de recunoștință care ne ajută să ne bucurăm de o viață plină de bogăție.


DESPRE Irina Bonfert – Facilitator Arte Expresive Combinate

Sunt un cercetător curios și entuziast al vieții. Îmi exprim iubirea și recunoștința pentru tot ce este viu prin mișcare creativă, prin povești și prin joc.

Am adunat 10 ani de explorări în domeniul artelor expresive: teatru de improvizație, mimă, dans contemporan, mișcare holistică de tip Bothmer (specifică pedagogiei Waldorf), yoga pentru copii și familii, euritmie, educație muzicală după metodele Dalcroze și Orff, tehnici de lucru din art-terapie (desen, pictură, colaj, modelaj, confecționare de păpuși, teatru de păpuși, teatru de umbre, joc senzorial), scriere creativă, storytelling, desen holistic (metoda Betty Edwards), tehnici de lucru din terapia prin joc și dramaterapie (metoda Sue Jennings). Am 3 ani de experiență de voluntariat în domeniul educației non-formale, ca facilitator de activități pentru copii și tineret (10-17 ani), în cadrul unor tabere naționale și internaționale.

În prezent lucrez la un after school privat ca și facilitator de activități educative și recreative pentru copii cu vârste între 6 și 12 ani.

Galerie