Jonglerie și lectură, pentru copii și părinți – întâlniri de vacanță


juggler-2329843_960_720

POI, ribbon, panglică, diablo, juggling, jonglerie, hula-hop, cercul, eșarfa, scarf … mirare, ritm, explorare… Ne scot din casă, ne pun în mișcare, necesită un minim efort și SUPER maximă atenție, ne ajută cu coordonarea ochi-mâini-picioare și ne ajută să experimentăm entuziasmul, perseverența, încrederea! Haideți la joacă și la citit!

Da, cine vrea să vină cu copilul la întâlnirile de vacanță organizate de Agenda Culturală PENTRU COPII și PARADA România, și găzduite cu mare generozitate de Biblioteca Națională, este invitat să caute prin dulapul cu jucării triste (care așteaptă vara), să scoată de acolo pe oricare dintre acelea care s-ar potrivi cu activitatea propusă (am dat câteva exemple de astfel de jucării chiar la începutul textului) și să le aducă la întâlnirea pentru copii și părinți, de săptămâna viitoare, de marți până joi, între 10.00 și 11.30,  la LUDOTECĂ!

De ce să participi? Pentru relaxare, pentru a experimenta o stare profundă de bine, pentru a ne distra și a învață în același timp. Pentru a ne îmbunătăți coordonarea mână-ochi-picior și pentru a ne exersa atenția!  (Aveți aici și aici articole, în engleză, de efectul „de bine” al jongleriei.)

Ce se va întâmpla? Facem jonglerii, în prima parte a întâlnirii, apoi citim (pe grupe sau individual). Dacă avem grup de ascultători, atunci voi citi și eu (cu voce tare și cu peruca din dotare)! :)) De precizat că, în timpul rezervat jongleriilor, va fi prezent alături de noi un reprezentat al Fundației PARADA – ca să ne arate cât de spectaculoasă și captivantă poate fi jongleria!

Această prezentare necesită JavaScript.

Dacă… nu aveți astfel de jucării dar vreți să participați, nu disperați. Pentru a ușura organizarea am creat și un eveniment dedicat, pe Facebook, aici, iar în cadrul acestui eveniment voi posta și linkuri către materiale video din care puteți învăța cum să vă creați propriile jucării. (Sunt numeroase astfel de resurse pe net iar dacă găsiți un material care vă place și vă inspiră și considerați că îi va ajuta și pe alți părinți să își creeze propriile jucării, împreună cu copiii, vă invit să le dați share pe Facebook, în cadrul evenimentul dedicat.)

Participarea este gratuită, pe bază de rezervare. Pentru a vă înscrie vă rog să folosind formularul de mai jos. Spațiul ne constrânge la maximum 25 de perechi părinte-copil. Mulțumim pentru înțelegere.

 

Vă așteptăm cu drag să ne jucăm și să citim!

🙂 🙂 🙂

 

Galerie