Atelier de arte expresive combinate pentru copii și părinți


Vă propunem un atelier de arte expresive pentru copii și părinți… curajoși, un atelier cu povești, jocuri de mișcare și ritm, jocuri senzoriale și joc dramatic.

Tema întâlnirii: Curajul și încurajarea

Ce este curajul? Unde îl găsim? Cum îl căutăm? Când și cum îl folosim? Ce înseamnă încurajarea? Când (ne) încurajăm? Pe cine încurajăm cel mai mult? Cine ne încurajează pe noi? Ne place mai mult să încurajăm sau să fim încurajați?

Răspunsurile le vom căuta duminică, 11 februarie, ora 11:00, alături de Irina Bonfert, Learning Facilitator Arte Expresive Combinate.

Număr de participanți la atelier: 7 perechi copil-părinte, pentru copii cu vârste de 5-8 ani.

Durată: 80-90 de minute, în funcție de dinamica grupului.

Locație: București, Str. Vișinilor nr. 17, Casa Rudolf Steiner, Sala Pietrei

Participarea la atelier se face EXCLUSIV pe baza unei înscrieri: goo.gl/KyNcmA

Locurile sunt limitate.
Pentru informații suplimentare: copilariefericita@yahoo.com


Obiectivul atelierului constă în explorarea, dezvoltarea și armonizarea forțelor sufletești de creație: gândire, simțire și voință.

Teme de lucru: starea de prezență, percepția propriul corp și a spațiului înconjurător, observare, ascultare, curiozitate, introspecție, memorie senzorială, memorie emoțională, flexibilitate, imaginație, creativitate, expresia de sine prin mijloace artistice, dezvoltarea intuiției, deschidere către ceilalți, empatie, (re)conectare.

Mintea intuitivă este un dar divin, iar mintea rațională este servitorul ei de încredere. Noi am creat o societate care onorează servitorul și care a uitat darul„. – Albert Einstein

Intuiția este cea mai rapidă și facilă cale de accesare a potențialului de creație pe care îl avem în noi. Abilitățile intuitive ne sunt utile în rezolvarea de probleme și luarea de decizii.

Dezvoltarea intuiției se face prin antrenament susținut, la fel ca, să spunem, mersul la o sală de sport. Este nevoie de determinare, de răbdare și de consecvență pentru a obține rezultate de la satisfăcătoare până la surprinzătoare.

Comparația cu mersul la o sală de sport nu este întâmplătoare. În cadrul atelierului, jocurile de mișcare fină și grosieră (i.e. cu tot corpul), jocurile senzoriale și ritmice sunt exact activitățile care ne vor ajuta să exersăm starea de prezență și de conectare la sine, ne vor ajuta să ne conectăm cu ceilalți și să explorăm împreună spațiul din jurul nostru.

La acest atelier vom asculta împreună o poveste adusă tocmai de pe meleagurile unui trib de indieni americani, o poveste despre curaj. Vom continua explorarea temei prin arte expresive vizuale (realizarea unui desen de grup), arte expresive chinestezice și joc dramatic (lucru în perechi, părinte-copil).

La finalul întâlnirii vom avea un exercițiu de euritmie, cu ajutorul căruia vom putea integra și conserva mai bine experiența lucrului cu cele trei forțe sufletești de creație: gândirea, simțirea și voința.

Vă așteptăm cu mintea și inima deschise!

https://www.facebook.com/events/1789675757750010/

Galerie