„Și ce mai face Teatrul Ion Creangă?” (…) „Caută spiriduși!” :)


TeatruGhetute

… pentru o sesiune intensivă de inițiere și perfecționare în domeniul faptelor bune, printre toți cei care își doresc să devină ajutoarele bunului Moș Nicolae.

Recrutarea începe pe 27 noiembrie!

Aveți mai jos diverse extrase din comunicatul de presă al Teatrului Ion Creangă și programul campaniei, la final.

„La finalul lunii noiembrie, Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, organizează o nouă ediție a Campaniei „Teatru în ghetuțe”. „

(Și nu, chiar nu aș fi putut să pun în titlu că Primăria caută spiriduși… deși înțeleg că se dă peste cap organizând diverse activități pe care, în alți ani, le organiza chiar Teatrul Creangă.)

„Desfășurată în perioada 27 noiembrie – 2 decembrie 2017, campania de donații își propune să aducă laolaltă toți spiridușii din oraș: de la cei mici la bunici, ursuleți sau pisici. Cu toții sunt invitați la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă, pentru a face donații, oferind astfel daruri și motive de bucurie copiiilor aflați în dificultate, care provin din familii aflate în stradă. ”

„Și ce putem să punem în ghetuțe? 
Hăinuțe pufoase, cărți cu povești, jucării sau rechizite, pantofiori și chiar și alte ghetuțe –numai bune de dăruit, pentru a îi bucura pe cei aproape 200 de copii (cu vârsta de la 3 luni la 18 ani) aflați în evidența Asociației Samusocial din România, o asociație care sprijină prin acțiunile și proiectele sale persoanele fără adăpost. Darurile adunate în cadrul Campaniei vor ajunge la copii și la familiile lor duminică, 3 decembrie, în cadrul unui eveniment special realizat pentru aceștia, cu sprijinul Asociației. ”

„Unde puteți aduce donațiile? 
Toți cei care doresc să facă fapte bune sunt așteptați la Sala Mică a Teatrului Ion Creangă (Str. Biserica Amzei nr. 21-23), aflată în vecinătatea Sălii Mari din Piața Amzei. Cu această ocazie, Sala Mică se va transforma într-un Laborator magic, unde se vor colecta și împacheta donații de luni până vineri, între orele 16:00 – 20:00, iar sâmbătă, 2 decembrie, în ultima zi a campaniei, Laboratorul va fi deschis între orele 11:00 – 14:00 și 17:00 – 20:00.”

„Și pentru că faptele bune nu se opresc aici, micuții spiriduși care aduc donații sunt invitați să se bucure de un program complementar de activități. Aceștia vor avea ocazia să pregătească decorațiuni de sărbători, în cadrul unor ateliere coordonate de talentați artiști plastici, dar și să povestească, alături de actorii Teatrului Ion Creangă, despre cât de important este să ne străduim să fim buni – buni copii, buni frați, buni colegi și buni spiriduși pentru toți cei care au nevoie de ajutorul nostru.”

Fiecare lectură va aduce în atenția celor mici o nouă aventură din „Cartea curajului”, de Adina Rosetti, din volumul „A fost odată… 24 de povești terapeutice”, de Gilles Diederichs, dar și mici bijuterii narative pentru spiriduși de vârstă preșcolară, cum ar fi „Cadou de ziua ta”, de Paul Stewart și Chris Riddell sau „Cutiuța misterioasă” de Helena Kraljic.

PROGRAM

Luni, 27 noiembrie
16:00 – 20:00, Colectare donații & Atelier de origami (decorațiuni pentru pachete și daruri)
19:00 – 20:00, Lectură de povești, cu actrița Andra Mirescu

Marți, 28 noiembrie
16:00 – 20:00, Colectare donații & Atelier de decorațiuni pentru pomul de Crăciun
19:00 – 20:00, Lectură de povești, cu actrița Oana Bănuță

Miercuri, 29 noiembrie
16:00 – 20:00, Colectare donații & Atelier de felicitări
19:00 – 20:00, Lectură de povești, cu actorul Voicu Hetel

Joi, 30 noiembrie
16:00 – 20:00, Colectare donații & Atelier de confecționat semne de carte (cu tematică de Crăciun)
19:00 – 20:00, Lectură de povești, cu actrița Cerasela Popescu

Vineri, 1 decembrie
16:00 – 20:00, Colectare donații & Atelier de origami (decorațiuni pentru pachete și daruri)
19:00 – 20:00, Lectură de povești, cu actrița Monica Florescu

Sâmbătă, 2 decembrie
11:00 – 14:00, Colectare donații & Atelier de felicitări
11:00 – 12:00, Lectură de povești, cu actrița Alexandrina Halic
17:00 – 20:00, Colectare donații & Atelier de felicitări
19:00 – 20:00, Lectură de povești, cu actorul Gabriel Coveșeanu

 

HAIDEȚI SĂ … punem Teatrul (și multe fapte bune) în ghetuțe, și anul acesta!

Galerie