Un puzzle alb-negru dar luminos si o cutiuta cu amintiri


Poza Puzzle cu amintiri cutii si flori

Dragi prieteni,

Nu ne-am mai vazut de mult  și mi s-a facut tare dor de voi! Casa e pustie fără voi! J

Ne-am hotărât să reluăm programul Puzzle cu amintiri, program la care au participat, deocamdata,  foarte puțini dintre dvs.

Astfel, în noiembrie, vă așteptăm la Mărțișor, împreună cu cei mici (chiar dacă nu mai sunt atât de mici J) să descoperiți un alt mod de a vizita Casa Memorială „Tudor Arghezi”,iar datele în care se vor desfășura aceste programe sunt:

Duminică, 12 noiembrie 2017, ora 11.00

Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, ora 11.00

Duminică, 26 noiembrie 2017, ora 11.00

Plan casa pe poza 4Arghezi

O casă memorială poate fi văzută ca un puzzle. Fiecare obiect are istoria lui, fiecare ungher spune o poveste, însă imaginea finală va fi unitară și  va fi, cu siguranță, cea a oamenilor care au locuit acolo.

Vă invităm așadar să veniți sau să reveniți la Casa Memorială Tudor Arghezi și să găsiți, împreună cu copiii dvs, piesele unui frumos tabloul al familiei Arghezi.

Vom începe cu intrarea în casă. Aici, participanții vor primi un plan  al casei unde camerele sunt numerotate, iar la finalul traseului,  acest plan cartonat se va transforma într-un puzzle cu imaginea familiei Arghezi. Fiecarei încăperi îi corespunde câte un obiect care va trebui identificat.. Copiii primesc o listă cu aceste obiecte și află poveștile lor.. Fiecare descoperire va fi ”premiată” cu un fragment de imagine, o piesă  pe care trebuie s-o lipească pe planul-puzzle, rezultând astfel o fotografie a familiei Arghezi.

La finalul vizitei, participanții vor merge în atelier unde se va discuta despre ce înseamnă o casă memorială și ne vom gândi la cele mai frumoase amintiri ale noastre. Apoi, vom confecționa împreună cu părinții, o cutiuță pentru amintiri. (vedeți în imaginea alăturată)

Programul durează cca 60-70 de minute, iar înscrierile (și confirmările) se fac pe adresa ateliere.literare@gmail.com (muzeograf Dorothea Nicolescu)

Taxa percepută este în valoare de 5 lei/participant (adult sau copil).

Vă așteptăm cu drag!

Dorothea Nicolescu

0724883343

Galerie