Oraşul Siguranţei. Atelier pentru Copii de 4-7 Ani, parte din Programul “Invat sa Cresc in Siguranta” – Curs si Concurs de Educatie Legislativa si Siguranta Copilului. Organizat de ShoShon Kids


ORAŞUL SIGURANŢEI este un atelier la care fiecare copil ar trebui sa participe.

Cea mai sigura cale de a ne proteja copilul este aceea de a-l invata sa se protejeze singur. Nu putem fi alaturi de copilul nostru mereu si pretutindeni, de aceea ne vom asigura ca stie sa recunoasca, sa evite si sa gestioneze un eventual pericol.

Atelierul se desfasoara pe parcursul a o ora si jumatate cu 10 minute pauza de deconectare si abordeaza doua teme: pierderea de parinti/educator/grup si rapirea (prin folosirea constrangerii fizice sau psihice si prin ademenire).

Atelierul “Orasul Sigurantei” face parte din Programul “Invat sa cresc in siguranta” – Curs si Concurs de Educatie Legislativa si Siguranta Copilului, avizat de Ministerul Educatiei Nationale – inscris in CAERI 2017.

Personaje istete si amuzante, joculete experentiale hazlii si eficiente, tehnici de gestionare a fricii si panicii, toate inofensive pentru copii, ne vor insoti in calatoria noastra prin Orasul Sigurantei.

In prima parte a Atelerului, sub titulatura “Hai-hui prin oras” , ne vom juca si vom invata cum sa actionam si sa reactionam in situatia in care ne-am ratacit de parinti.

Informatii, tehnici, experimente, toate deopotriva eficiente, distractive si blande cu psihicul copilului, sunt cuprinse in prima parte.

Dupa pauza de deconectare, vom aborda rapirea, in doua activitati diferite: “Povesti cu talc pe la nasuc” si “Vrei sa mergem undeva? Stai, s-o-ntreb pe mama mea!”.

Ne vom distra si vom invata cum sa recunoastem ispitele, si cum sa le refuzam, vom identifica “straini buni” si vom capata autonomie in luarea deciziilor potrivite intr-o situatie in care noi suntem propriul ajutor.

Atelierul Orasul Sigurantei se desfasoara Duminica 12 noiembrie ora 10:30.

REZERVA UN LOC ACUM

Atelierul ofera beneficii importante:

Pentru copii:
Dezvoltare personala
Imbunatatirea abilitatilor de socializare si comunicare
Dezvoltare cognitiva
Dezvoltarea inteligentei emotionale
Distractie si veselie/ emotii pozitive

Pentru parinti:
Instrumente de lucru cu copilul
Idei de abordare a unor subiecte cu copilul
90 minute timp liber
Multe emotii pozitive
Un copil constient de emotiile sale
Mai multa siguranta in autonomia copilului

Ce scriu parintii in “Biblioteca de Amintiri – ShoShon Kids” despre “Invat sa cresc in siguranta”:

Când?

Atelierul Orasul Sigurantei se desfasoara Duminica 12 noiembrie ora 10:30.

Va rugam sa ajungeti cu aproximativ 15 minute inainte si sa aveti incaltaminte de interior pentru copii.

Unde?

Ambele ateliere se desfasoara in Gradinita Little Learners – Str. Prof. Ion Maiorescu nr. 22, sector 2

Punct de reper?

Calea Mosilor, Statia Troleibuz 66 – Fainari (prima statie din directia Bucur Obor sau a doua statie din directia intersectia Calea Mosilor cu Strada Mihai Eminescu)

Costuri

85 lei/ atelier – primesti discount 10 % pentru fiecare al doilea copil participant adus de tine.

Contact

 

REZERVA UN LOC ACUM

Va asteptam cu drag!

ShoShon Kids
“Explore, Learn, Grow with us!

Galerie