Noile cursuri de dans contemporan pentru copii la Centrul Național al Dansului (MI NU NAT!)


curs-9-11

Cursurile de dans contemporan pentru copii, susținute de Centrul Național al Dansului în ultimii patru ani, sunt construite pentru a facilita înțelegerea principiilor dansului contemporan prin exerciții creative care dezvoltă abilitatea de a comunica, flexibilitatea și coordonarea.

În cadrul celor 5 sesiuni, cursurile abordează activități de mișcare creative, dezvoltă abilități fizice, ritmice și de coordonare, stimulând luarea de decizii și exprimarea la alt nivel decât cel verbal. Ele încurajează copiii atât spre exprimarea individuală, cât și spre coordonarea și colaborarea cu ceilalți, prin activități de grup, în același timp ghidându-i către principiile de bază ale dansului contemporan.

Detalii aici:
Curs de dans contemporan pentru copii (6-8 ani),
cu Catrinel Catană
, miercuri de la  17.30
Curs de dans contemporan pentru copii (6-8 ani),
cu Alina Lazăr
, marți de la 17.00
Curs de dans contemporan pentru copii (9-11 ani),
cu Catrinel Catană,
 miercuri de la  18.30

 

Despre instructoare:

Catrinel Catană este coregraf, performer și profesor de dans. Susține cursuri și ateliere de dans pentru copii și adolescenți în școli și organizații neguvernamentale, înțelegând în profunzime și descifrând importanța mișcării.

Catrinel a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, secția Coregrafie și are un master în Artă Coregrafică. Din 2007 participă la ateliere de dans contemporan, dramaturgie coregrafică și psihoterapie prin mișcare.

 

Despre Alina Lazăr: „Cam pe când aveam cinci ani, am fost dusă de părinți să fac gimnastică, însă după doar un an am dat săriturile la groapa cu saltele pe sala de balet. Am urmat Liceul de Coregrafie din București și am intrat în compania de dans contemporan CONTEMP, condusă de doamna Adina Cezar. Am dansat cinsprezece ani în această companie. Spectacole, turnee, întâlniri și colaborări cu artiști plastici, dansatori, muzicieni, regizori, scenografi, au făcut ca viața mea să fie arta. Am absolvit la UNATC „I.L. Caragiale” cursurile de licență și master ale Secției de Coregrafie din cadrul Facultății de Teatru.

Am crezut că atunci când dansam am trăit momentele cele mai intense și că nu o să pot să egalez emoția, satisfacția, starea de grație și tot ce am trăit pe scenă, în afara ei. În cei cinsprezece ani cât am dansat, nu am simțit nicio clipă dorința de a crea nici măcar o mică partitură coregrafică. Sa fiu interpret mi-a fost suficient. Momentele când mă aflam pe scenă erau totul. În ultimii ani am descoperit timid creația. Am făcut doua spectacole, „ADAL” și „humANimal”. Am lucrat la mișcarea scenică a unor spectacole de teatru: „EQUS” și „COPII RĂI”. Am lucrat cu copii, profesioniști și neprofesioniști, încercând să le transit cumva din toată experiența mea în dans. Parcursul meu profesional este definitiv legat de dans și proiectele mele includ dansul și iar dansul.”

S-a specializat în „Kinetoterapie și motricitate specială” în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport. În prezent este masterand în cadrul aceleiași facultăți și este interesată de harta emoțiilor din corp și de dimensiunea terapeutică a dansului și a expresivității corporale.

curs-9-11

Taxa pentru modul este de 200 lei/5 ședințe. Prețul unei ședințe individuale este de 50 lei.
Taxa poate fi achitată pe site-ul www.kompostor.ro sau la sală, înainte de începerea cursului.

Toate întâlnirile se desfășoară la Sala Stere Popescu, din B-dul Mărășești 80-82.

Înscrieri și detalii la adresa cursuri@cndb.ro sau la telefon 0729 902 506 (Contact: Ana Papadima, Consultant artistic).

Detalii despre programele Centrului Național al Dansului găsiți pe www.cndb.ro și pe pagina de facebook.

 

Galerie