NoGravity Club Recompensează Performanța în Științele Pământului


NoGravity Club recompensează elevii cu cele mai bune rezultate la Olimpiada Interdisciplinară Științele Pământului în anul 2017.

Premianții etapei naționale, alături de toți elevii bucureșteni care obținut mențiuni speciale la această olimpiadă, sunt invitați să participe gratuit la Tabăra de Științele Naturii organizate de NoGravity Club în perioada 3-10 august.

Locația aleasă – satul Bigăr, județul Caraș Severin – este unul din ultimele locuri unde natura a rămas neatinsă de om, iar diversitatea cadrului natural se îmbină armonios cu tradițiile locale cehe. În această zonă aleasă de toate facultățile de științele naturii pentru a-și pregăti studenții, Exploratori din tabăra de științele naturii vor avea ocazia să descopere peșteri misterioase (practică speologică), să învețe istoria Pământului așa cum este ea înregistrată în roci și fosile (practică geologică și paleontologică), să înțeleagă cum iau naștere formele de relief (practică geomorfologică) și să observe și să recunoască insecte și plante (practică entomologie și botanică).

Fiecare zi a taberei va fi o nouă provocare educativă, iar la final, pe lângă amintiri de neuitat, Exploratorii vor reveni acasă cu cunoștințe și abilități pe care le vor folosi toată viața.

Punctul forte al taberei este Laboratorul de Teren Dilcher-Popa, unde activitatea practică va fi completată de discuții teoretice menite să fixeze cunoștințele participanților.

Acest proiect este realizat cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București. NoGravity Club speră ca el să devină o tradiție atât în promovarea, cât și în recompensarea performanței în domeniul Științele Pământului.

Galerie