13 mai – Ziua Broaştei Săltăreţe!


18342772_1617088204986642_3915077521925826609_n

Cu vremea de care am tot avut parte în ultima săptămână, broscuţele se simt în largul lor. Aşa că ne-am gândit să vă povestim puţin despre Ziua Broaştei Săltăreţe, sărbătorită chiar astăzi, 13 mai!

Nu suntem siguri dacă este vorba de o zi dedicată celor care sar peste broaşte, ori celor care sar ca ele… Este foarte posibil să fie vorba de o zi specială a broaştelor care sar!?… Ce ştim sigur este că totul a pornit de la nimeni altul decât Mark Twain şi a lui scurtă povestire intitulată „Jim Smiley şi broasca lui săltăreaţă” („Jim Smiley and His Jumping Frog”). Această povestire a fost publicată pentru prima oară în ziarul The New York Saturday Press în anul 1865 şi a devenit atât de populară încât Mark Twain nota în autobiografia sa că este sigur că „broasca era cea faimoasă” şi nu el însuşi, ca autor al povestirii. 🐸😊

În ceea ce priveşte modul în care este sărbătorită această zi, vă recomandăm să vă lăsaţi îndrumaţi de inspiraţia de moment. Poate vă relaxaţi niţel printr-o plimbare în natură! Iar dacă se întâmplă şi plouă, vă puteţi bucura de zgomotul picăturilor în geam, cu o cană de ceai cald şi o carte bună lângă voi!!!

via Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Galerie