Detalii despre grupul Facebook al Agendei


Postati in acest grup Facebook, gratuit, dupa urmatoarele REGULI:

Doar informatii pentru Bucuresti!
Doar informatii despre EVENIMENTE/ PROIECTE PENTRU COPII! Domenii acceptate: cultural, sportiv, educatie, gastronomie, sanatate, economic, socializare PENTRU COPII.
Acelasi anunt (continut) poate fi postat de MAX. 2 ori/ saptamana – alegeti dvs. zilele. (Daca sunteti mai multi care postati, VERIFICATI INTAI daca a mai postat cineva continutul dvs., in asa fel incat sa nu incalcati regula de MAX. 2 postari de acelasi fel pe saptamana.)
Deci (si acum putina matematica)… daca organizati 4 ateliere diferite pentru copii (sa zicem 1.muzica pentru copii foarte mici, 2.pictura, 3.modelaj si 4.muzica pentru copii mai mari), in lumina regulii de MAX. 2 anunturi/ acelasi continut/ saptamana, veti avea in total 8 ANUNTURI in acest grup, intr-o saptamana. Adica fiecare atelier pe care il organizati va fi promovat de max. 2 ori/ sapt., in acest grup.
FARA ANUNTURI despre evenimente unde adultii formeaza audienta dorita! De ex. „Va invitam, dragi parinti, la seminarul cutare foarte interesant pentru voi, iar pentru copii avem niste foi de desenat sau de taiat…” Asa nu! Si pentru ca este interesul dvs. sa va atrageti clientii cum puteti mai bine, adica oferind si genul acesta de baby sitting pe parcursul evenimentului pe care il organizati. Din acest exemplu intelegem totusi ca baby sittingul este o altfel de nevoie, care nu face parte din zona acoperita de Agenda.
„Ce fac daca organizez un eveniment pentru familii (adica cu o oferta si pentru adulti?).” Raspuns: faceti in asa fel incat SA SE VADA din comunicatul dvs. ca oferta pentru copii este LA FEL DE IMPORTANTA ca cea pentru adulti. Exemplu de buna practica: Bounty Fair – care are o oferta atat pentru copii cat si pentru adulti. Atentie!!! Pentru conformitate, in acest grup, va invit sa plasati oferta PENTRU COPII in primele randuri ale anuntului, altfel riscati ca moderatorul (eu, deocamdata) sa nu (aiba timp sa) citeasca pana la capat si sa creada ca este vorba despre o oferta pentru adulti… iar anuntul nu va fi aprobat.
Daca sunteti un autor/ editura care LANSEAZA o carte pentru copii (in cadrul unui EVENIMENT care va avea loc in Bucuresti), puteti posta anuntul dvs. aici. Va invit sa oferiti cat mai multe detalii despre ce anume se intampla in cadrul evenimentului de lansare si cat dureaza (nu uitati ca nu toti copii se pot concentra la a asculta un „strain” vorbind despre un „obiect”, pe care ei inca nu au voie sa il atinga… etc. etc….).
Anunturile de CONCURSURI si DEMO.uri pot fi postate in acelasi regim – adica max.2 pe saptamana. Daca organizati 2 concursuri, veti putea posta deci de 2 X 2 ori…
Pentru orice fel de alte exceptii, inainte de a posta, intrebati la agendacopiilor@gmail.com
🙂
Informatia despre evenimentul dvs. POATE AJUNGE IN CALENDARUL CONSOLIDAT de pe blogul Agendei Culturale PENTRU COPII, gratuit, NUMAI DACA anuntul dvs. este IN FORMAT DE „EVENIMENT FACEBOOK”.
Va incurajez sa incepeti/ continuati sa folositi acest BUTON de „creare de eveniment”, optiune oferita de platforma Facebook. Este o metoda (si pentru dvs.) de a spori numarul celor care ajung in contact cu informatia despre evenimentul pe care il organizati. Doar daca creati un eveniment pe Facebook informatia dvs. poate fi preluata, gratuit si in calendarul consolidat de pe blogul Agendei… deci postarile care contin doar POZE CU TEXT NU SUNT TRANSFERABILE! (De asemenea, cand creati un eveniment, va rog nu uitati sa completati datele de contact, de timp si locatia.)
🙂
Revenind, atunci cand „iti faci o lista/ agenda”, de orice fel, pui in ea actiuni/ activitati/ chestii de facut/ rezolvat etc.
La fel trebuie sa fie si aici, fie ca e un concurs sau un spectacol sau lansarea unei noi grupe de teatru etc… trebuie sa fie o actiune CARE SE VA INTAMPLA si care POATE FI ACCESATA si de catre utilizatorii grupului.
NU AU CE CAUTA AICI: spectacolele cu circuit inchis (ex. spectacole in gradinite, destinate doar copiilor din gradinita respectiva), darile de seama despre evenimente care se intampla dar nu pot fi accesate (sau care au trecut deja), incercarile de a obtine voturi pentru cutare sau cutare concurs, lansarile de proiecte la care nu ne putem inscrie ca beneficiari…
Exceptii (caci exista si din astea) sunt:
1. RECENZIILE facute de parinti, la orice produs cultural (cu titlu de subiectivitate, bineinteles – dar permise tocmai pentru a stimula un dialog pe marginea produselor culturale pentru copii).
2. informatii despre PREMIILE internationale castigate de copii/tineri romani, in orice domeniu de activitate – mi se pare ca suntem datori sa le acordam niste loc si aici, in Agenda.
3. INFORMATII SPECIFICE domeniului in care activeaza venite din partea muzeelor si a altor INSTITUTII PUBLICE DE CULTURA – de ex. ati observat poate niste postari cu povesti ale unor tablouri, venite din partea Muzeului de Arta sau postari cu ce se intampla la anumite ateliere venite din partea Muzeului Antipa sau postari cu ce se intampla pentru copii in cutare sau cutare expozitie etc… Toate aceste informatii pot face parte din ETAPA DE PREGATIRE a vizitei la muzeu/ teatru – etapa care, conform unor studii (din strainatate), este LA FEL DE IMPORTANTA CA SI VIZITA in sine (mai ales pentru varstele mici) si care, surpriza!, cade tot in responsabilitatea parintelui/ educatorului…
4. ANIVERSARI ale operatorilor culturali care ofera predominant activitati/ programe pentru copii.
🙂
INSIST SA VA ROG SA NU folositi acest canal de comunicare pentru a face reclama la produse sau inchirieri de costume iar daca sunteti un artist deghizat in Mos Craciun (sau Clopotica sau o ursitoare etc.), va rog sa postati oferta dvs. in alte grupuri – deocamdata.
Acest grup este destinat organizatorilor de evenimente pentru copii, din Bucuresti si poate fi folosit, evident si de catre parinti, pentru a se informa despre ofertele culturale existente in comunitate.
In categoria organizatorilor pot intra: institutii publice cu oferte culturale dedicate in totalitate copiilor/ familiilor, institutii publice care organizeaza punctual evenimente si pentru copii/ familii, operatorii culturali independenti – artisti, manageri culturali, impresari, organizatori de evenimente etc., ONG.uri care se adreseaza copiilor/ familiilor, persoane fizice/ juridice care desfasoara proiecte culturale pentru copii sau care doresc sa organizeze activitati punctuale care se adreseaza copiilor/ familiilor etc…
De ex. formarea unui grup cu un scop precis – SA ALERGAM o data pe saptamana, impreuna, in parcul cutare, dedicat copiilor de 6 – 8 ani sau formarea unui GRUP DE LECTURA, voluntar, in cartierul cutare, pentru varstele cutare si cutare, POT FI ANUNTATE AICI! 🙂
Operatorii culturali care doresc sa posteze in acest grup au OBLIGATIA de a se informa in prealabil in legatura cu domeniul acoperit de Agenda Culturala PENTRU COPII. Toate detaliile aici: https://agendacopiilor.wordpress.com/promovare-in-agenda/ (In aceasta sectiune veti gasi, de asemenea, date despre cum puteti sa publicati anunturile dvs. si pe blogul Agendei Culturale PENTRU COPII – asta in cazul in care doriti sa va extindeti prezenta on-line. Publicand pe blogul Agendei, articolul dvs. va fi distribuit in mai multe retele sociale…)
🙂
In alta ordine de idei, declar ca sunt doar una si cu putin timp la dispozitie pentru a voluntaria la stergerea sau moderarea anunturilor care nu au legatura cu evenimentele pentru copii.
Publicand la subiect ma veti ajuta sa pastrez specificul acestei Agende. E nevoie ca fiecare dintre cei care posteaza aici sa inteleaga acest aspect, pentru ca sa putem merge alaturi mai departe, sa crestem impreuna. VA ROG SA MA AJUTATI! Va multumesc! 🙂

Va multumesc! 🙂
Loredana, mami de doi copii curiosi
Editoare voluntara

Galerie