Parenting pentru lectură | Resurse


Cum să lecturăm în familie?  (În primul rând învățăm să ne facem timp pentru această activitate – vă spun eu, așa, de la mine, fără pretenții de parenting.)

avem-nevoie-de-povesti_brosura_asociatiacurteaveche_coperta

Și totuși? Ei bine… în pregătirea răspunsului la întrebarea despre lectura în familie vine și Asociația Curtea Veche, care lansează o broșură gratuită pentru lectura în familie. Materialul este realizat în colaborare cu Gáspár György, psiholog și psihoterapeut  (am verificat eu pentru dvs. și, da, este un „psiholog adevărat”- adică cu drept de practică și înscris în Registrul Colegiului Psihologilor), și poate fi descărcat gratuit de aici.
Procedura este așa: intrați pe site, vă înscrieți cu adresa de mail și primiți un link de download pentru broșura gratuită.

 

„Scopul asociației noastre este de a le arăta celor mici că fiecare carte este o aventură care merită trăită și, în același timp, de a transmite publicului faptul că niciun copil nu va deveni un cititor desăvârșit dacă va fi obligat să citească sau dacă nu vor exista adulți pregătiți să îi îndrume. Pentru aceasta este esențial ca părintele să înțeleagă rolul lecturii în dezvoltarea celui mic și să mențină mereu prezentă cartea în jurul copilului.” aflăm din comunicatul de presă al Asociației Curtea Veche.

Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche aici și aici.

Spor la dowload! 🙂 🙂 🙂

Iar dacă doriți să ne împărtășiți și nouă aici, pe blog, impresiile dvs. în urma unor astfel de momente de lectură în familie, scrieți o recenzie și trimiteți-o la adresa agendacopiilor@ gmail.com și va fi publicată! 🙂 Mulțumesc! 🙂 🙂 🙂

 

Galerie