Tabăra KaleidosCopil


 

Te-ai gândit vreodată cât de frumos crești împreună cu copilul tău?
Când a fost ultima oară când ai petrecut mai mult de 20 de minute dedicate doar unei activități alături de el?

Iată ce propunem noi, în continuarea gândului, pentru tine și pentru micuțul tău: tabăra KaleidosCopil, tabăra în care încurajăm, prin joc și vorbă, ca autocunoașterea, înțelegerea, sinceritatea, curiozitatea, răbdarea, dialogul să devină motoare ale vieților voastre.

Copilul va participa la activități care îl vor ajuta să își dezvolte percepția și modul de gândire. Va învăța prin joc să observe și, din observator, să devină participant activ. În cadrul taberei vor fi ateliere, workshop-uri și alte activități, iar el își va putea alege la ce dorește să participe.

Ceea ce este unic în tabăra noastră, este că cel mic va avea prieten un formator (unul din membrii PlaYouth), pentru a te asigura că nu îi va lipsi nimic cât timp tu nu vei fi lângă el. Așa este, am pregătit și pentru tine activități de cunoaștere și sesiuni de filme, urmând să povestim și să descoperim împreună înțelesuri noi despre părinți, copii, părinți și copii.

În tabără, va exista un atelier unic adresat părinților.  Acesta este sub forma unor dezbateri pe teme legate de educație și de societatea actuală, aflată într-o continuă schimbare.
Vom discuta despre rădăcinile problemelor psihologice, identifica soluții și uita la lucrurile ce pot determina anumite comportamente nesănătoase, atât ale tale, cât și ale copilului tău.
De ce se numește așa?
Când ne uităm prin kaleidoscop vedem structura universului, mai exact, ceea ce stă la baza fundamentală a creației. La nivel microscopic vom regăsi același model, structură, șablon, tipar (pattern) pe care îl vedem în kaleidoscop. Această observație ajută la înțelegerea mai profundă a modului de funcționare a tot ce ne înconjoară.
De ce să vină copilul în tabără?
Participă (fizic și mental) la diferite activități care îl vor ajuta să își dezvolte percepția și modul de gândire. Va fi pus în situații în care va fi necesar să își răspundă obiectiv la întrebări pentru a avea o mai bună înțelegere legată de propria persoană (conectare la nivel interior) și de interacțiunea cu mediul (conectare la nivel general și specific) înconjurător (conectare la nivel exterior).
Ce învață copilul dacă vine în tabară?
Învață să observe totul ca întreg și ca fragment, să-și pună întrebări, să investigheze ceea ce știe deja și ceea ce nu știe. Acest lucru poate rezulta în găsirea poziției sociale prin siguranța că există întelegerea sinelui și sinceritatea cu care sunt abordate grupurile.
Cu ce venim în plus față de celelalte tabere?
Fiecare facilitator va avea sub observație câte doi copii, ceea ce înseamnă mai multă atenție, implicare și interes acordat fiecărui copil în parte.
Care este scopul taberei?
Împuternicirea exprerienței individuale prin prezentarea uneltelor grupului și individului (atenție, obiectivitate, întrebări, curiozitate, scepticism, verificare, cooperare, necesitate, dialog, răbdare, micro-macro, geometrie, limbaj, mecanica corpului, mecanica minții) și adaptabilitatea la situații noi.
Ce ne propunem în această tabară?
Vrem să aducem la suprafață, prin metode neconvenționale, SISTEMELE DE VALORI care te fac să te simți împlinit și bucuros că trăiești și să le înlăturăm pe cele care care conduc către diverse tipuri de critică, moduri de a minţi și de a te simţi alienat în prezenţa altor oameni.
Aducem la suprafaţă toate metodele (pe cât posibil) de manipulare socială (frică, consumerism, taxare, valori competitive) care separă oamenii și îi fac să se simtă abandonaţi. Această considerare vine din faptul că și noi am fost acolo (situaţii de frică, situaţii competitive, manipulări și minciuni, abandon intelectual venit din partea părinţilor).

ÎNŢELEGEM SAU NE PREFACEM CĂ ÎNŢELEGEM?

Repeţi ceea ce auzi fără să înţelegi, fără să verifici dacă este adevărat. Copiii, de multe ori, iau lucrurile ca atare, nefiind încurajaţi să investigheze tot ce li se spune și tot ce li se prezintă ca imagine. Copiii riscă (chiar dacă nu știu rezultatul final) și încearcă, nu le este frică de greșeală. Fii pregătit să greșești!

Noi suntem aici să te încurajăm și să ne sporim creativitatea, să creștem frumos, împreună.
Știm că inteligența este diversă, dinamică și distinctă, astfel, pasul următor este să regândim educația și să înțelegem fundamental cu ce suntem de ajutor și cum putem face tot ceea ce facem, astfel încât să ajungem la un echilibru între/cu noi.
Vrem să activăm lumina din înăuntru, nu să arătăm cu degetul pe unde să te duci. Nu ține de noi ce vei ajunge, ceea ce ține de noi este să te activăm să ai un drum profund.
Accepți invitația noastră în una din cele 2 tabere?

KaleidosCopil

Înscrie-te până pe 29 Iulie în tabăra din August! Au mai rămas doar 3 locuri!
Dacă vrei să faci și tu un pas pentru o altfel de tabără, te așteptăm pe Barbu Delavrancea, Nr. 15, la prezentarea pe care o susținem pe 31 Iulie, ora 16:00, să ne cunoști și să ne adresezi întrebările necesare. 🙂
Aici poți selecta perioada în care ai vrea să vii și ne poți lăsa câteva informații despre tine.
Nu uita să ne trimiți un mail pe contact@playouth.ro pentru a ne spune că vii, ca să știm cum ne organizăm. Iar dacă ai nevoie de mai multe informații ne poți suna la 0747991112.
Galerie