Tabara de nutritie pentru copii 5-10 ani, intre 25 – 29 iulie la Lumea Copilariei Mogosoaia


În România, conform unui studiu realizat de Ministerul Sănătății, prevalenţa suprapoderalităţii la copii este de 26,75%, iar cea a obezităţii de 11,6%, valori relativ mari în comparație cu restul Europei. Același studiu arată că în special copiii din mediul urban sunt cei afectați și de aproape două ori mai mulți băieţi de opt ani decât fetele cu aceeaşi vârstă.

healthy-cooking-for-kids-App-2

Pentru a transmite copiilor anumite cunoștințe pe care să le absoarbă cu drag și în mod natural, Lumea Copilăriei Mogoșoaia deschide prima Tabăra de Nutriție intre 25 si 29 iulie care se adresează în special copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani, varste la care inca li se mai poate controla comportamentul alimentar.

Scopul acestei tabere este de educa obiceiuri alimentare sănătoase, de a împrieteni copiii cu alimentele pe care le resping in mod normal (fructe, legume), de a face diferenta dintre alimente bune si alimente rele si, de ce nu, de a invata sa ne preparam singuri o gustare sanatoasa si satioasa.  Fie ca sunt copii cu tulburări alimentare (ca au surplus sau deficit de greutate), fie ca adoră să combine alimentele și se pregătesc să devină viitori masterchefi, tabara a pregatit un program distractiv pentru ei, nefiind departe de casa si nefiind nevoiti sa nu doarma acasa, intrucat cei inscrisi in tabara au posibilitatea de a fi preluati de acasa dimineata si adusi inapoi la finele zilei.

Tabăra se întinde pe parcursul unei săptămâni, timp în care se vor desfășura cursuri intensive de nutriție cu Elsa Caragia (4 h/zi: teorie pe intelesul copiilor + activități cuinare practice), gimnastică și sport (1 h /zi), activități recreative și distractive precum: karaoke, jocuri interactive Eye Play, petrecere cu înghețată de casă și premii și, nu în ultimul rând, o sesiune de gătit cu Jessica, câștigătoarea Masterchef 2015, pentru ca cei mici să fie inspirați de pasiunea acesteia de a găti.

La inscriere, parintii vor completa o fisa cu informații referitoare la existența anumitor sensibilități sau intoleranțe alimentare ale copiilor, pe baza acestor fise fiind evaluati de un medic pediatru.

Scoala de Vara din Lumea Copilariei va asteapta cu drag in Tabara de Nutritie !

Pentru mai multe detalii despre Scoala de Vara si despre Tabara de Nutritie, accesati site-ul nostru: www.lumea-copilariei.ro sau contactati-ne la numarul de telefon: 0754 317 679

 

 

Tabara de nutritie pentru copii 5-10 ani, intre 25 – 29 iulie la Lumea Copilariei Mogosoaia