Prezentare Tabăra KaleidosCopil. PlaYouthÎţi place ideea unei tabere părinte-copil, dar ai încă multe întrebări la care nu ţi-am răspuns? Atunci, te invităm la una din prezentările de tabere. Aici ai câteva informaţii folositoare pe care să le citeşti, înainte de a veni la prezentare. Ține cont și de faptul că vârsta copiilor trebuie să fie între 6-12 ani.

Ceea ce este unic în tabăra noastră, este că cel mic va avea prieten un formator (unul din membrii PlaYouth), pentru a te asigura că nu îi va lipsi nimic cât timp tu nu vei fi lângă el. Așa este, am pregătit și pentru tine activități de cunoaștere și sesiuni de filme și documentare, urmând să povestim și să descoperim împreună înțelesuri noi despre părinți, copii, părinți și copii.
De ce se numește așa?

Când ne uităm prin kaleidoscop vedem structura universului, mai exact, ceea ce stă la baza fundamentală a creației. La nivel microscopic vom regăsi același model, structură, șablon, tipar (pattern) pe care îl vedem în kaleidoscop. Această observație ajută la înțelegerea mai profundă a modului de funcționare a tot ce ne înconjoară. 

De ce să vină copilul în tabără?

Participă (fizic și mental) la diferite activități care îl vor ajuta să își dezvolte percepția și modul de gândire. Va fi pus în situații în care va fi necesar să își răspundă obiectiv la întrebări pentru a avea o mai bună înțelegere legată de propria persoană (conectare la nivel interior) și de interacțiunea cu mediul (conectare la nivel general și specific) înconjurător (conectare la nivel exterior).

Ce învață copilul dacă vine în tabară?

Învață să observe totul ca întreg și ca fragment, să-și pună întrebări, să investigheze ceea ce știe deja și ceea ce nu știe. Acest lucru poate rezulta în găsirea poziției sociale prin siguranța că există întelegerea sinelui și sinceritatea cu care sunt abordate grupurile.

Cu ce venim în plus față de celelalte tabere?

Fiecare facilitator va avea sub observație câte doi copii, ceea ce înseamnă mai multă atenție, implicare și interes acordat fiecărui copil în parte. 

Care este scopul taberei?

Fortificarea exprerienței individuale prin prezentarea uneltelor grupului și individului (atenție, obiectivitate, întrebări, curiozitate, scepticism, verificare, cooperare, necesitate, dialog, răbdare, micro-macro, geometrie, limbaj, mecanica corpului, mecanica minții) și adaptabilitatea la situații noi.

Ce ne propunem în această tabară?

Vrem să aducem la suprafață, prin metode neconvenționale, SISTEMELE DE VALORI care te fac să te simți împlinit și bucuros că trăiești și să le înlăturăm pe cele care se termină prin absorbirea felurilor de a critica, modurilor de a minți și de a te simți alienat în prezența altor oameni.

Descoperim ce înclinații artistice are copilul (atenție asupra potențialului acestuia și încurajarea în direcția dorită). Creativitatea este la fel de importantă ca alfabetizarea. Copiii riscă (chiar dacă nu știu rezultatul final) și încearcă, nu le este frică de greșeală. Fii pregătit să greșești! Noi suntem aici să te încurajm și să ne sporim creativitatea, să creștem frumos, împreună. 

Știm că inteligența este diversă, dinamică și distinctă, astfel, pasul următor este să regândim educația și să înțelegem fundamental cu ce suntem de ajutor și cum putem face tot ceea ce facem, astfel încât să ajungem la un echilibru între/cu noi.

Vrem să activăm lumina din înăuntru, nu să arătăm cu degetul pe unde să te duci. Nu ține de noi ce vei ajunge, ceea ce ține de noi este să te activăm să ai un drum profund. Accepți invitația noastră în una din cele 3 tabere? 

Dacă vrei să faci și tu un pas pentru o altfel de tabără, te așteptăm pe Barbu Delavrancea, Nr. 15, la prezentarea pe care o susținem pe 18 Iunie, ora 16:00, să ne cunoști și să ne adresezi întrebările necesare. 🙂 

Nu uita să ne trimiți un e-mail pe contact@playouth.ro pentru a ne spune că vii, pentru a ști cum ne organizăm. Iar dacă ai nevoie de mai multe informații, ne poți suna la 0747991112.
Detalii: http://www.playouth.ro

Galerie