Inscrieri la Workshopurile de Scenaristica si Filmmaking in luna mai, la Scoala Micile Vedete


Luna mai aduce la Scoala de Film si Televiziune Micile Vedete un weekend plin de creativitate, prin Workshopul de Scenaristica si Filmmaking! Pe parcursul a doua zile, sambata – 14 mai si duminica – 15 mai, Micile Vedete vor avea ocazia sa creeze un scenariu original, iar apoi sa il si filmeze. Astfel, ei singuri vor putea realiza PROPRIUL FILM!

DSC_0143

Workshop-ul de Scenaristica de sambata, 14 mai, abordează procesul de realizare a unui scenariu de film, pornind de la exerciții de dezvoltare a vocabularului și de stimulare a imaginației. Astfel, în cadrul workshop-ului, copiii vor avea în vedere respectarea rigorilor conceperii unui scenariu de film, de la stabilirea genului (comedie, thriller, horror etc), la crearea personajelor si a directiei pe care s-o urmeze acestea prin dialog si actiuni.

Workshopul de Scenaristica este sustinut de Andrei Serban, actor si trainer de scriere dramatica, absolvent al Universităţii de Teatru și Film I. L. Caragiale, sectia Arta Actorului, la clasa domnului Dr. Prof. Univ. Ion Cojar si al Cursului de scriere dramatica si teatru forum in cadrul Platformei de Teatru Politic.

Workshop-ul de Filmmaking pentru copii de duminica, 15 mai, propune o abordare dinamică și practică în ceea ce privește realizarea unei secvențe de film, de la concept și idee la realizare și execuție.

Pe parcursul workshop-ului, copiii se vor familiariza atât cu elementele tehnice (cameră de filmat, microfon sau lavalieră, lumini, decor), cât și cu aspectele legate de transmiterea mesajului potrivit atât din fața, cât și din spatele camerei de filmat. Isi vor crea echipa de filmare, desemnand functiile de regizor, actori, operator si vor dezvolta conceptual si vizual scenariile elaborate in ziua precedenta.

Trainerii Workshopului de Filmmaking sunt:

Ariana Pendiuc, regizor de film si director al Scolii Micile Vedete. În cei cinci ani de activitate a Școlii Micile Vedete, a regizat 21 filme de scurt metraj pentru copii, cu teme educative.  La doar 24 de ani, a devenit cel mai tânăr regizor din România al cărui film a fost selecţionat la Festivalul de Film de la Cannes, fiind prezentă cu filmul său de licență „Magda”. In 2012, Ariana Pendiuc a primit din partea juriului un premiu special în calitate de regizor în cadrul Festivalului de Film Dreamfest, iar un an mai tarziu a primit din partea organizatorilor aceluiaşi festival un “Premiu pentru proiectul de formare şi educare cinematografică a copiilor”.  Ariana a absolvit Facultatea de Cinematografie şi Televiziune, specializarea Regie de Film şi Televiziune din cadrul Universităţii Media, la clasa domnului Dr. Prof. Univ. Andrei Blaier.

Cosmin Croitoru, director de imagine al filmelor marca Scoala Micile Vedete. Cinci dintre acestea, alaturi de alte doua filme de scurtmetraj artistice, au fost selectionate la Festivalul de Film de la Cannes in perioada 2010-2015. De asemenea, Cosmin este director de imagine si operator imagine la emisiuni de televiziune de renume de la Antena 1, Kanal D si Prima Tv, cum sunt: X Factor, Neatza cu Razvan si Dani, Mama mea gateste mai bine etc.

Workshopurile se desfasoara la Centrul Cultural Metropolitan, bd Poligrafiei nr 4 (în incinta sediului Administrației Domeniului Public de lângă Casa Presei Libere).

La finalul celor doua zile de workshop, copiii vor avea satisfacția de a fi creat un scenariu original, un material video propriu, într-o manieră distractivă dar și educativă în același timp.

Pentru înscrieri și alte informații ne puteți scrie pe adresele scoala.micilevedete@gmail.com sau cursuri.scoalamicilevedete@gmail.com, sau ne puteți contacta la nr de telefon 0726 487 723/ 0736 868 209.

foto grup

MICILE VEDETE este prima Școală de Film şi Televiziune pentru Copii din România, dedicată exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, înfiinţată în anul 2010 de către surorile Ariana şi Ema Pendiuc – regizor de film şi, respectiv, realizator de emisiuni de televiziune.

Școala de Film și Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” este un proiect educațional non-guvernamentalunic în România, care se adresează exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personală și inteligență emoțională prin intermediul a trei discipline inovative, special create și adaptate: Tehnică de filmare, Interpretare și Dicție pentru copii.

9.SEPTEMBRIE - Micile Vedete se pregatesc intens la cursuri pentru a ajunge pe Covorul Rosu si pe marele ecran

În cei 6 ani de activitate, Şcoala de Film şi Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” a reuşit, împreună cu o echipă de producție tânără şi profesionistă, alături de trainerii școlii şi de cei peste 500 de copii pe care i-a instruit, să realizeze 22 de filme de scurt metraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, care fac parte dintr-o serie mai amplă intitulată „Aventurile Micilor Vedete”. Primul scurt metraj al seriei a avut premiera în luna octombrie 2010, iar de atunci alte 9 Premiere ale filmelor pentru copii realizate în cadrul școlii și-au primit pe Covorul Roșu cei peste 500 de invitați care au umplut de fiecare dată până la refuz cea mai mare sală a Cinematografului Movieplex, din Plaza România.

Va asteptam cu drag la Workshopuri!

 

 

Galerie