Cronică: teatru pentru copii – Ziua în care a fugit somnul


Mai rar în zilele noastre să mergi la teatru și să te trezești într-o poezie! Și nu întâmplător zic să te trezești. Ziua în care a fugit somnul este o piesă de teatru adaptată după cartea omonimă scrisă de Victoria Pătrașcu și publicată la editura Nemira în 2008. Adaptarea este făcută în versuri foarte inspirate și hazlii și pusă în scenă la Clubul Țăranului Român de asociația Lumea lui Momo și MOMOLINO.

În carte ni se povește despre doi frați gemeni, Ana și Alex, care la împlinirea a patru ani își pun dorința ca Somnul să nu mai poposească niciodată pe genele lor. Piesa de teatru debutează cu fetița Ana care își dorește cu ardoare același lucru și care reușește să o păcălească pe bunica ei punându-și pe ascuns această dorință năstrușnică ale cărei consecințe încă nu le bănuiește. Somnul supărat refuză să o mai viziteze, prin urmare fetița are tot timpul din lume pentru a se juca. Dar oare este atât de grozav acest lucru?

Aceasta aste intriga cu care au empatizat toți micuții din sală, inclusiv tiza personajului principal, fetița mea. A fost foarte încântată să își audă numele rostit de mai multe ori de către actorii de pe scenă, fapt ce mi-a amintit de cât de mândră am fost în copilărie atunci când am mers cu grădinița la filmul Veronica.

Continuarea acestui articol o găsiți aici.

Galerie