Cronica: Atelier de Mărțișor cu DaDeCe


Mărțișorul este o sărbătoare dragă nouă, românilor, așadar în topul activităților de la sfârșit de februarie se numără mereu una legată de acest subiect. Din fericire, în această perioadă au loc foarte multe activități cu această temă și avem de unde alege, astfel încât anul acesta am ales o activtate a Asociației DaDeCe, pentru că știm că aproape mereu mergem la sigur în privința calității.

Așadar, atelierul de mărțișoare la care am participat a început printr-o poveste despre venirea primăverii; Cristina – gazda noastră – ne-a întrebat despre semnele primăverii pe care le-am observat deja și ce altceva urmează să se întâmple în săptămânile următoare. Mi-a plăcut că întrebările au fost deschise, că răspunsurile au fost primite cu entuziasm și că cei mici au participat cu plăcere la discuție.

Apoi, atelierul a continuat cu o variantă a poveștii Babei Dochia reinterpretată senzorial pentru copii, nefiind deci doar o expunere seacă a acesteia. Cu ajutorul a două păpuși și a altor materiale naturale, copiii au avut șansa să rețină mai bine elemente ale poveștii (de exemplu toți au primit lână pentru a o explora) și chiar au avut șansa să vadă/atingă/ se joace cu un fus de tors și să învețe pe scurt cum se toarce lâna manual.

Continuarea articolului o veți găsi aici.

Galerie