Pe urmele lui George Enescu, impreuna cu Mozartinno si cu sprijinul Muzeului George Enescu


Pe urmele lui George Enescu, curs de măiestrie Mozartinno® – pian şi aventură

Cursul de măiestrie Mozartinno® – pian şi aventură este o combinaţie inedită de cursuri intensive de pian, istoria şi teoria muzicii, cu momente speciale de explorare a naturii. Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 21–27 iunie 2015 şi va fi găzduită într-un minunat parc dendrologic, la Muzeul Naţional George Enescu – Secţia „Dumitru şi Alice Rosetti Tescanu – George Enescu”, din localitatea Tescani, jud. Bacău. Această locaţie are o semnificaţie culturală aparte: aici a definitivat George Enescu opera Oedip, pe care a dedicat-o soţiei sale Maruca Cantacuzino.

concert_mozartinno_vulcan_2014 tabara_mozartinno_zarnesti_2013 tabara_mozartinno_zarnesti_2013_2 tabara_mozartinno_zarnesti_2014

Cea de a patra ediţie a Cursului de măiestrie Mozartinno® – pian şi aventură îi aşteaptă pe copii cu seri de film cu tematică muzicală, concursuri ce îmbină muzica şi aventura, drumeţii montane, cursuri intensive de pian, precum şi mini-proiectul „Dada pe înţelesul copiilor”. Ediţia din acest an se desfăşoară cu sprijinul Muzeului Naţional George Enescu.

Primul curs de măiestrie Mozartinno® s-a desfăşurat la Breaza, în iulie 2012, urmat de două ediţii consecutive la Zărneşti, în iulie 2013 şi iulie 2014. Dintre momentele deosebite ale ediţiilor precedente amintim Concertul de la Biserica Evanghelică din Vulcan (iulie 2014), precum şi Concertul din Peştera Valea Cetăţii din Râşnov (iulie 2013).

Pentru perioada iulie-august 2015, Atelierul de muzică şi creativitate Mozartinno® a pregătit şi cursuri de vară la sediul din Bucureşti: cursuri intensive de pian, chitară, istoria şi teoria muzicii, ateliere complexe de dezvoltare a personalităţii prin îmbinarea mai multor arte (muzică, arte plastice, mişcare).

Mozartinno® este un atelier de creație inovator, care își propune dezvoltarea creativității și personalității prin muzică, în special la copii, într-un mediu fără constrângeri.

În afară de cursurile pentru copii, Atelierul de muzică şi creativitate Mozartinno®  a creat programe adaptate pentru toate vârstele şi toate gusturile. Cei interesaţi vor găsi mai multe detalii pe www.mozartinno.ro

Pe urmele lui George Enescu, impreuna cu Mozartinno si cu sprijinul Muzeului George Enescu