Descoperim Grecia si arta dialogului, in 29 septembrie, la Bastilia


Image

Vă invităm la un atelier nou pentru copii de 6-10, POVEŞTI EUROPENE, un concept interdisciplinar, de educaţie culturală şi arta conversaţiei. In 29 septembrie, ora 11, Descoperim Grecia !

 POVEŞTI EUROPENE, atelier de lectură şi comunicare

DESCOPERIM GRECIA !

 Legende mitologice reprezentative vor fi comentate in relaţie cu prezentul. Vor fi identificate pe hartă locuri ale geografiei culturale. Atelierul va fi dedicat în special jocurilor de dezvoltare a vorbirii şi artei comunicării

 Duminică 29 septembrie, ora 11

La Librăria Bastilia, Piaţa Romană nr. 5 (http://www.librariumgrup.ro/bastilia)

Atelier susţinut de Andreea Bolovan şi Daniela Mişcov

Durata: 1 oră.
Preţ: 35 lei/copil şi insoţitor
Număr de locuri: 15.
Rezervări: adresele artelierd@yahoo.com// artelierdproiecte2012@gmail.com
Tel. 0724 554 199//0756 158 764

La atelierele POVEŞTI EUROPENE de la Librăria Bastilia se face lectură, teatru, comunicare şi educaţie culturală, pentru copii de 6-10 ani. Un concept nou, pe care îl lansează Artelier D, din această toamnă. Pentru început, Descoperim Grecia !- Grecia antică, a culturii şi civilizaţiei.

„Pe lângă faptul de a fi o perfectă destinaţie turistică, Grecia este spaţiul unde s-a născut fundamentul civilizaţiei europene, tot de aici provine cuvântul  Europa: Gr Ευρώπη Eurṓpē . Ne propunem să explorăm câteva legende mitologice- Belerofon care prinde Himera, zburând pe fantasticul Pegas ; iscusitul Dedal şi curajosul său fiu Icar;  Tezeu, Ariadna şi Minotaurul- cât şi conexiunile lor cu prezentul şi cu noi.  Nu în ultimul rând, vom identifica pe hartă locuri memorabile ale geografiei culturale a Greciei, menţionate în legende.

Inspiraţi de moştenirea Greciei antice- spaţiul unde s-a născut retorica şi arta dialogului-  Artelier D introduce, alături de lectură şi teatru, componenta de comunicare. Echipa işi propune impreună cu copiii, jocuri şi exerciţii de dezvoltare a vorbirii şi de aprofundare  şi exersare a regulilor dialogului.

POVEŞTI EUROPENE este un concept creat  în scopul principal al învăţării şi exersării regulilor unei mai bune comunicări emoţionale, prin intermediul poveştilor.
Trăim într-o societate în care multe dintre regulile comunicării şi dialogului sunt încălcate flagrant, ceea ce provoacă blocaje în cadrul relaţiilor sociale, în ceea ce priveşte munca în echipă sau în cadrul procesului de învăţare. ”

La atelierele POVEŞTI EUROPENE, copii vor invăţa să comunice mai bine, folosind povestitul drept mijloc de învăţare a empatiei.

Descoperim Grecia si arta dialogului, in 29 septembrie, la Bastilia

Un gând despre &8222;Descoperim Grecia si arta dialogului, in 29 septembrie, la Bastilia&8221;

  1. RECTIFICARE ORA ATELIER de duminica 29 sept. Incepem la ora 12.30!

    Dragi prieteni,
    Libraria Bastilia se deschide duminica la ora 12, asa ca atelierul noastru poate incepe la ora 12.30. Iar nu la ora 11, asa cum eronat am notat in materialele informative precedente.
    Va rugam sa tineti cont de aceasta modificare si ne cerem scuze pentru incurcatura.

    Apreciază

Comentariile nu sunt permise.